Surówka z korzenia selera z suszoną żurawiną i ananasem

4.86 (7 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny i zdrowy dodatek do obiadu.

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 korzeń selera
    2 jabłka
    1-2 łyżek suszonej żurawiny
    kilka plasterków ananasa z puszki
    1 łyżka siekanych orzechów włoskich
    Sok z 1/2 cytryny
    1-2 łyżki majonezu
    1-2 łyżek kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego
    cukier, sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.86 (7 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z korzenia selera z suszoną żurawiną i ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Korzeń selera o rac ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, obrane jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić sokiem z cytryny i wymieszać . Następnie dodać pokrojone w kostkę plasterki ananasa, żurawinę, orzechy, jogurt i śmietanę. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Seler naciowy Ananas Żurawina Majonez

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować