Surówka z selera i pietruszki

4.45 (163 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Prosta, smaczna, zdrowa i tania. Surówka z białych warzyw korzeniowych będzie świetnym dodatkiem do naszego obiadu, a do tego dostarczy nam sporej dawki witamin i składników odżywczych. Warto dodawać ją do cięższych dań, ponieważ zarówno seler, jak i pietruszka świetnie poprawiają nasze trawienie.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 mały seler
    - 2 pietruszki korzeniowe
    - 1 mały pęczek natki pietruszki
    - 2 łyżki delikatnego majonezu
    - 2 łyżki octu jabłkowego
    - 1,5 łyżki miodu
    - sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.45 (163 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z selera i pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Natkę pietruszki siekamy, a obrany seler i pietruszki korzeniowe ścieramy na tarce o grubych oczkach. W miseczce łączymy ze sobą miód, ocet jabłkowy i delikatny majonez, dodajemy do warzyw, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy. Surówkę odstawiamy do lodówki na minimum godzinę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Życzę smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować