Surówka z kapusty z jabłkiem i koperkiem

5 (2 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Super chrupiąca pełna witamin surówka, polecam jako dodatek do obiadu.

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 główki kapusty
    1 jabłko
    1/2 cebuli
    2 marchewki
    Pęczek koperku
    2 łyżki soku z cytryny
    2 łyżki oleju
    1/2 łyżeczki soli
    1 /4 łyżeczki pieprzu
    1 łyżce zła cukru
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty z jabłkiem i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę zeszatkowac i posolić. Jabłko i marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w drobną kostkę. Koperek posiekać i dodać resztę składników, wymieszać. Przed podaniem surówkę można odstawić do lodówki na 30 minut aby smaki się przeszły.

Porady

Zamiast soku z cytryny możemy użyć octu jabłkowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Marchewka Koperek Cebula Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować