Surówka z kapusty z koperkiem

5 (2 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Prosty i smaczny dodatek do obiadu.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 główki kapusty
    1-2 marchewki
    1/4 cebuli
    Pęczek koperku
    1 łyżka suszonej żurawiny

    Sos:
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1/2 łyżeczki musztardy
    Sok z 1/2 cytryny
    Sól, pieprz
    1 łyżeczka cukru
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować i lekko posolić. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w drobną kostkę, koperek posiekać dodać do kapusty. Wszystkie składniki sosu połączyć i dodać do sosu wraz z żurawiną, całość dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na 30 minut. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować