Super chrupiąca surówka z kilku prostych składników.
20 min
Dla 10 osób
Łatwy
Składniki:
1 mała główka czerwonej kapusty lub 1/2 średniej
1 -2 marchewki
1 jabłko
1 mała cebula
Pęczek koperku
Sok z 1/2 cytryny
2 łyżki oleju
1 łyżka cukru
Sól, pieprz
Surówka z czerwonej kapusty z koperkiem marchewką i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę obrać z zewnętrznych liści, przekroić na ćwiartki, wykroić białą część (tzw. głąb) i poszatkować. Następnie kapustę skropić sokiem z cytryny i odstawić. Marchewkę i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać olej, posiekany koperek, cebulę pokrojona w kostkę, cukier oraz sol i pieprz do smaku. Sałatkę wymieszać i odstawić na 30 minut aby smaki się przeszły.
Komentarze