Surówka z czerwonej kapusty z koperkiem marchewką i jabłkiem

4.25 (4 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Super chrupiąca surówka z kilku prostych składników.

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała główka czerwonej kapusty lub 1/2 średniej
    1 -2 marchewki
    1 jabłko
    1 mała cebula
    Pęczek koperku
    Sok z 1/2 cytryny
    2 łyżki oleju
    1 łyżka cukru
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.25 (4 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z czerwonej kapusty z koperkiem marchewką i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę obrać z zewnętrznych liści, przekroić na ćwiartki, wykroić białą część (tzw. głąb) i poszatkować. Następnie kapustę skropić sokiem z cytryny i odstawić. Marchewkę i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać olej, posiekany koperek, cebulę pokrojona w kostkę, cukier oraz sol i pieprz do smaku. Sałatkę wymieszać i odstawić na 30 minut aby smaki się przeszły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Jabłka Marchewka Cebula Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować