Surówka z kapusty pekińskiej z jajkiem i pomidorkiem

4.7 (10 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Taką surówkę z dodatkami możemy podać jako przekąskę , a może stać się samodzielnym , zdrowym posiłkiem . Wykonanie nie sprawia trudności , a to zaledwie kilka minut :)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 średniej kapusty pekińskiej
    1 średnia marchewka
    15 cm . białej części pora
    Sos :
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu typu greckiego
    2 obrane , przeciśnięte prze praskę ząbki czosnku
    1 łyżeczka czubrycy zielonej
    2 łyżki syropu klonowego lub miodu
    2 łyżki soku z cytryny
    po 2 szczypty soli i pieprzu
    Dodatkowo :
    3 jajka ugotowane na twardo
    kilka pomidorów mini
    posiekany szczypiorek
    czubryca zielona
Wystaw ocenę:

4.7 (10 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej z jajkiem i pomidorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z kapusty pekińskiej z jajkiem i pomidorkami 1. Składniki sosu mieszam , odstawiam .
    Kapustę kroję w paski po długości i w paski , dodaję do niej pokrojony w pół plasterki por oraz obraną i startą na tarce o dużych oczkach marchewkę .
    Całość polewam przygotowanym sosem , mieszam .
  • Surówka z kapusty pekińskiej z jajkiem i pomidorkiem 2. Jajka obieram ze skorupek , kroję na pół .
    Na salaterkę wykładam surówkę , układam na niej jajka i pokrojone na pół pomidorki .
    Jajka i pomidorki osypuję czubrycą i szczypiorkiem .

Porady

Surówkę z dodatkami najlepiej wykonać przed podaniem .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować