Prosta surówka z kapusty pekińskiej

4.5 (189 ocen)

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

W zasadzie za dużo pisać nie potrzeba. Prosta i szybka w przygotowaniu. Robi ją się dosłownie w pięć minut. Idealnie komponuje się z mięsem.

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej (takiej z około 1 kg)
    1 duża marchew
    1 cebula
    1/2 pęczku natki pietruszki
    1 pełna łyżka gęstej śmietany 18%
    1 łyżka majonezu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Prosta surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Prosta surówka z kapusty pekińskiej 1. Cebulę i kapustę drobno siekamy.
    Marchew obieramy i ścieramy na najmniejszych oczkach.
    Składniki przekładamy do miski, dodajemy śmietanę, majonez i posiekaną natkę pietruszki, dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Schładzamy w trakcie przygotowywania dania głównego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować