Surówka z kapusty pekińskiej

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Lubisz wyrazisty, ostry smak a brakuje Ci pomysłu na surówkę do obiadu, oto przepis dla Ciebie.

  • 20 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 główka małej kapusty pekińskiej
    • 2 czerwone cebule
    • 4 ogórki kiszone
    • 2 łyżki musztardy francuskiej
    • 2 łyżki jogurtu naturalnego
    • Szczypta soli
    • ½ łyżeczki cukru pudru
    • 1 łyżeczka octu jabłkowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. Kapustę drobno szatkuje, przekładam do miski.
    Ogórki kiszone ścieram na tarce o dużych oczkach, łączę z kapustą.
  • cebula 2. Cebulę czerwoną obieram, drobno kroję, przekładam do naczynia. Wlewam ocet jabłkowy, wsypuję cukier puder, mieszam, łączę z kapustą.
  • jogurt 3. Na koniec do surówki dodaję musztardę, sól oraz jogurt, mieszam dokładnie.
  • surówka 4. Surówka gotowa.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować