Surówka z kapusty pekińskiej

Przepis można edytować samodzielnie przez 7 dni od daty publikacji.

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Dzisiaj przepis na szybką i pyszną surówkę z kapusty pekińskiej. Chrupiąca, zdrowa, idealna do obiadu :-)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska
    1 marchewka
    3 ogórki kiszone
    250 g kukurydzy
    pęczek natki pietruszki
    duża łyżka majonezu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską umyć i drobno posiekać. Marchewkę obrać i zetrzeć na dużych oczkach. Ogórki kiszone pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Natkę pietruszki umyć i posiekać. Wszystkie składniki wymieszać w misce, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie połączyć, gotowe! Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i ulubionym mięsem.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować