Surówka z kapusty czerwonej

2 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Surówkę z kapusty czerwonej możemy przygotować jako dodatek do dania głównego, na świąteczny obiad. Szybkie, proste przygotowanie, idealnie pasuje do każdego mięsa.

  • 15 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 800 g kapusty czerwonej
    • 170 g jabłek
    • 80 g marchwi
    • 100 g jogurtu naturalnego
    • 15 g soku z cytryny
    • 1 łyżeczka soli
    • ½ łyżeczki pieprzu
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty czerwonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • surówka 1. 1.Jabłka obieram z nasion, marchew obieram, kapustę kroje na mniejsze kawałki. Warzywa blenduję blenderem.
    2. Do warzyw dodaję sok z cytryny, jogurt, wsypuję sól oraz pieprz. Wszystko dokładnie mieszam.
    3. Surówka gotowa jako dodatek do mięsa.
    4. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować