Surówka z czerwonej kapusty

4.8 (5 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna, zdrowa surówka o pięknym kolorze. Idealna jako dodatek do klusek śląskich, a także do mięsa i ziemniaków.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pół główki czerwonej kapusty
    Jabłko
    2 łyżeczki musztardy
    Łyżeczka chrzanu
    2 łyżki oleju
    Sól, pieprz, szczypta cukru
Wystaw ocenę:

4.8 (5 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę zetrzeć na tarce, posolić, ubić i odstawić na 2 godziny aby zmiękła. Dodać jabłko starte na tarce, musztardę, chrzan, przyprawy i 2 łyżki oleju. Wymieszać i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować