Surówka z czerwonej kapusty

4.5 (140 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Uwielbiamy świeże surówki. Ta szczególnie przypadła nam do gustu. Smakuje fantastycznie.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 główki czerwonej kapusty
    1 cutryna
    2 jabłka
    3 kiszone ogórki
    1 czerwona cebula
    pół pęczka natki pietruszki
    oliwa
    cukier
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Surówki Ogórki kiszone

Surówka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno szatkujemy, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na jakieś 10 min.
    W tym czasie ścieramy jabłka na tarce o dużych oczkach oraz ogórki do osobnej miski, cebulę i natkę pietruszki drobno siekamy.
    Dodajemy wszystko do kapusty ( górki bez soku który został po starciu ), wlewamy ok 1,5 łyżki oliwy i dodajemy sól, pieprz
    i cukier według uznania.

    Podajemy do obiadu :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Marchewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować