Surówka z kapustą i kukurydzą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Surówka z młodej kapusty z dodatkiem kukurydzy i majonezowo-chrzanowym sosem. Świetnie sprawdzić się jako dodatek do mięs i ryb.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kapusta młoda - 1/2 główki
    Cebula - 1szt
    Sól - 1 łyżeczka
    Marchew - 1szt
    Jabłko - 1szt
    Kukurydza konserwowa - 100g

    Sos:
    Majonez - 1 łyżka
    Jogurt naturalny - 1 łyżka
    Chrzan tarty - 1 łyżeczka
    Ocet - 1 łyżka
    Cukier - 1 łyżeczka
    Pieprz mielony - do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapustą i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy, cebulę kroimy w drobną kostkę. Mieszamy i zasypujemy 1 łyżeczką soli na około 15 minut. Po tym czasie płuczemy i odciskamy z nadmiaru wody.
    Trzemy jabłko i marchew. Razem z kukurydzą dodajemy do kapusty.
    Składniki sosu mieszamy. Łączymy z surówką. W razie potrzeby doprawiamy pieprzem. Surówkę podajemy po schłodzeniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Chrzan Majonez Kukurydza konserwowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować