Surówka z kapustą pekińską i kukurydzą

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Szybka i smaczna surówka do obiadu

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1/2 małej kapusty pekińskiej
    1 marchewka
    1/2 cebuli
    2 świeże ogórki
    mała puszka kukurydzy
    sól, pieprz
    3 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapustą pekińską i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską kroimy w małe paski, marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę i ogórki kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa przekładamy do salaterki, dodajemy osączoną kukurydzę oraz majonez. Sałatkę dokładnie mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować