Dwuskładnikowa, błyskawiczna surówka z kalarepy i koperku
10 min
Składniki:
SKŁADNIKI NA 2-3 PORCJE, w zależności od wielkości kalarepy:
1 duża kalarepa
2 łyżki posiekanego koperku – u mnie mrożony
1 łyżeczka oleju
1 duża łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
sól ziołowa
świeżo mielony pieprz
sok z cytryny
szczypta cukru
Surówka z kalarepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kalarepę umyć, obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki.
Jeśli koperek jest świeży, to opłukać go, otrzepać z wody i posiekać.
Dodać musztardę, olej i majonez.
Doprawić do smaku solą ziołową, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem.
Dokładnie wymieszać i od razu podawać.
Komentarze