Surówka z kalarepy

4.5 (196 ocen)

  • 10 min

Dwuskładnikowa, błyskawiczna surówka z kalarepy i koperku

  • 10 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA 2-3 PORCJE, w zależności od wielkości kalarepy:
    1 duża kalarepa
    2 łyżki posiekanego koperku – u mnie mrożony
    1 łyżeczka oleju
    1 duża łyżka majonezu
    1 łyżeczka musztardy sarepskiej
    sól ziołowa
    świeżo mielony pieprz
    sok z cytryny
    szczypta cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kalarepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepę umyć, obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki.
    Jeśli koperek jest świeży, to opłukać go, otrzepać z wody i posiekać.
    Dodać musztardę, olej i majonez.
    Doprawić do smaku solą ziołową, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem.
    Dokładnie wymieszać i od razu podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalarepa Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować