surówka z kalarepy

4.5 (178 ocen)

  • 15 min

przepis powstał spontanicznie, uwielbiamy kalarepę i lubimy z nią eksperymentować i tak narodziła się ta wyśmienita surówka

  • 15 min

Składniki:

  • 2 kalarepy, 2 marchewki, mała czerwona cebula, 1 słodkie jabłko, odrobina cukru, sól, pieprz, majonez
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kalarepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepę, marchew, jabłko obrać i zetrzeć na tarce.
  • 2. Cebule pokroić w drobna kostkę i wymieszać z kalarepą, jabłkiem i marchewką. odstawić na 5 min.
  • 3. Wymieszać całość z majonezem i doprawić
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalarepa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować