Surówka z białej rzodkwi, ogórka i rzodkiewek, ze szczypiorkiem

5 (3 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ekspresowa surówka do obiadu z białej rzodkwi, idealna do mięs i ryb. Bardzo dobrze smakuje solo lub na kanapkach z żółtym serem, czy szynką.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża rzodkiew biała
    1 duży ogórek sałatkowy
    6 rzodkiewek
    szczypiorek
    1-2 łyżki majonezu kieleckiego
    1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Dodatki

Surówka z białej rzodkwi, ogórka i rzodkiewek, ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy, ogórek i białą rzodkiew obieramy ze skórki, szczypiorek siekamy.
    Na tarle o dużych oczkach ścieramy rzodkiew, rzodkiewki i ogórek. Wszystko solimy, mieszamy i odstawiamy na 5-10 minut, aż warzywa puszczą sok. Odciśnięte z soku warzywa mieszamy z majonezem, jogurtem i szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować