Surówka ogórkowo - rzodkiewkowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną surówkę do obiadu. Surówkę przygotowałam z ogórków i rzodkiewek z dodatkiem kwaśnej śmietany. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/3 zielonego ogórka
    5 dużych rzodkiewek
    100 gram kwaśnej śmietany
    szczypiorek
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka ogórkowo - rzodkiewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórka myjemy i wycieramy, obieramy ze skórki i kroimy w półplasterki. Przekładamy do miski i posypujemy solą, mieszamy i odstawiamy. Rzodkiewki myjemy, osuszamy i odcinamy końcówki, kroimy w półplasterki. Z ogórków zlewamy płyn i dodajemy pokrojone rzodkiewki oraz kwaśną śmietanę, przyprawy i mieszamy. Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno i dekorujemy surówkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szczypiorek Kwaśna śmietana Rzodkiewka Ogórek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować