Surówka RZODKIEWKOWA

5 (171 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Z racji że jest SEZON RZODKIEWKOWY w pełni można dla odmiany właśnie w ten czas przygotować bardzo pyszne surówki z rzodkiewki. Ta jest z dodatkiem marchewki i szczypiorku a dla pokreślenia i wzbogacenia smaku dodałam olej dyniowy który idealnie komponuje.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 solidne pęczki rzodkiewki
    2 średnie marchewki
    2 garście posiekanego szczypiorku
    sól, pieprz
    2 łyżki ojeju z pestek Dyni
    1 łyżka śmietany
    1 łyżka majonezu
Wystaw ocenę:

5 (171 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka rzodkiewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski dodajemy umytą i pokrojoną w paseczki rzodkiewkę, obraną, umytą i utartą na dużych oczkach marchewkę oraz posiekany umyty szczypiorek. Całość doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy olej dyniowy, majonez oraz śmietanę. Dokładnie mieszamy. Nakładamy na talerz i dodatkowo posypujemy posiekanym szczypiorkiem i dekorujemy rzodkiewkowymi kwiatuszkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Olej Rzodkiewka Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować