Strudel z tuńczykiem i ziemniakami

5 (6 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczny pomysł na niecodzienny obiad :)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 180 g mąki
    250 g ricotty
    250 g ugotowanych ziemniaków
    1 puszka tuńczyka w wodze
    2 ząbki czosnku
    sól, pierz
    1 łyżka oliwy
Wystaw ocenę:

5 (6 ocen)

Zobacz również:

Strudel

Strudel z tuńczykiem i ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mąki dodać łyżeczkę soli, łyżkę oliwy i tyle wody aby zagnieść elastyczne ciasto. Ziemniaki pokroić w kostkę i wymieszać z serem i tuńczykiem, doprawić do smaku. Ciasto podzielić na dwie części i cienko rozwałkować. Nałożyć farsz i zwinąć. Ułożyć na blaszce i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 20-30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka Ricotta Ziemniaki Tuńczyk w sosie własnym

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować