Strogonow

  • wyświetlono: 959 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 0

Pyszne, sycące danie. Można je podawać z kaszą, ryżem, bądź z chlebkiem.

uuuuuunazwy-1

Składniki

80 dag łopatki
3 łyżki masła
2 cebule
150 ml bulionu warzywnego
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka mąki
mielona słodka papryka
3 ogórki kiszone
1/2 kg pieczarek
2 czerwone papryki
1 łyżka musztardy
sól, pieprz

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Strogonow

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy. Kroimy w cienkie podłużne plastry i oprószamy mąką. Smażymy na niewielkiej ilości oleju w garnku.
  • 2. Cebulę obrać, drobno posiekać i zesklić na 2 łyżkach masła razem z pokrojonymi w niezbyt duże kawałki pieczarkami.
  • 3. Dodajemy cebulkę i pieczarki do mięsa,dodać pokrojone w słupki ogórki. i pokrojoną w cienkie paseczki papryki i zalać bulionem, resztę uzupełnić wodą.
  • 4. Dodać do tego łyżkę musztardy, przecier pomidorowy i dusić aż mięso będzie miękkie.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadz_roznych_stron_swiata
 

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Fiolek19

Strogonow

Danie na niedzielny obiad.

Boeuf Strogonow

Dodane przez: Konto nieaktywne

Boeuf Strogonow

Boeuf Strogonow to danie kuchni...

Strogonow wieprzowy

Dodane przez: beetle

Strogonow wieprzowy

Coś dla wszystkich mięsożerców...

a'la Strogonow

Dodane przez: aliss06

a'la Strogonow

Choć w oryginale Strogonow, a właściwie...

Boeuf Strogonow

Dodane przez: RedakcjaPP

Boeuf Strogonow

Na mniej uroczyste okazje można...

Dodane przez: Kaska

Strogonow

Szybka i smaczna potrawa