Steki w sosie serowym

4.5 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 3 godz.

Zapieczone z serowym sosem mięso podaję do ziemniaków.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    2 łyżki musztardy
    2 łyżki oleju
    20 dag sera camembert
    łyżeczka tymianku
    250 ml śmietany 18-proc.
    100 ml białego wytrawnego wina
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Stek Sos serowy

Steki w sosie serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy marynatę: olej starannie mieszamy z musztardą, a następnie z tymiankiem.
  • 2. Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym. Oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Smarujemy marynatą. Mięso wstawiamy na ok. 3 godziny do lodówki.
  • 3. Przygotowujemy sos: wino zagotowujemy, następnie wlewamy śmietanę i wkruszamy ser. Gotujemy na małym ogniu, mieszając, aż ser całkowicie się roztopi.
  • 4. Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy sosem. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Steki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować