Spaghetti z sosem grzybowym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zrobiliście zapasy grzybów? Jeśli tak, to możecie zrobić spaghetti z pysznym sosem. Przyznaję, że spaghetti z sosem grzybowym, robiłam po raz pierwszy. Okazało się, że smakuje rewelacyjnie. Jeśli lubicie grzyby, to spróbujcie koniecznie i dajcie znać, czy smakowało. Użyłam grzybów mrożonych. Podaję składniki na dwie porcje.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/3 opakowania makaronu spaghetti

    Sos grzybowy:
    200 g grzybów (miałam mrożone)
    1 mała cebula
    1 ząbek czosnku
    50 g masła
    100 ml śmietanki 30%
    3/4 szklanki bulionu
    50 g serka topionego
    sól, pieprz
    1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Spaghetti z sosem grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Spaghetti z sosem grzybowym 1. Grzyby wyciągnąć z zamrażalnika i zostawić na kilka minut.
    Pokroić na mniejsze kawałki.
    Cebulę pokroić w kostkę. Podsmażyć na maśle. Dodać drobno pokrojony czosnek i zamrożone grzyby.
    Podsmażyć około 10 minut. Przyprawić solą i pieprzem.
    Dodać pokrojony serek topiony, śmietanę i bulion.
    Gotować na wolnym ogniu kolejne 10-15 minut. Na koniec, wrzucić pokrojoną
    zieloną pietruszkę. W razie potrzeby przyprawić solą i pieprzem.
  • Spaghetti z sosem grzybowym 2. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i odcedzić.
    Ułożyć na talerzu. Polać sosem grzybowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować