Spaghetti z drobiem, szpinakiem i prażonym słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy olej, dodajemy pokrojony w kostkę, posypujemy przyprawą do kurczaka, czosnkiem, solimy, pieprzymy (ja użyłam pieprzu cytrynowego-super sprawa) i smażymy aż mięsko będzie gotowe. Na upieczone mięsko dodajemy mrożony szpinak, całość przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu ok 5 min, dodajemy sok z cytryny, mieszamy a na koniec wlewamy śmietanę mieszamy z całością i podajemy z makaronem spaghetti ugotowanym al'dente. Gotowe danie posypujemy uprażonym słonecznikiem (łuskany słonecznik z szczyptą soli wrzucić na rozgrzaną patelnię, ciągle mieszając pilnować aby się nie przypalił, zarumieniony złoty słonecznik dodać do potrawy).
Komentarze