Spaghetti z drobiem, szpinakiem i prażonym słonecznikiem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

To szybkie i proste danie cieszące kubki nasze smakowe.

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • - 8 kostek brykietowych szpinaku mrożonego

    - 1 filet z kurczaka

    - 1 szklanka kwaśnej śmietany 12%

    - przyprawa do kurczaka, pieprz, sól, czosnek

    - garść łuskanego słonecznika (niezbędny element, bez niego danie nie będzie tak smaczne)

    - 1 łyżka oleju

    - 2 łyżki soku z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z makaronem

Spaghetti z drobiem, szpinakiem i prażonym słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy olej, dodajemy pokrojony w kostkę, posypujemy przyprawą do kurczaka, czosnkiem, solimy, pieprzymy (ja użyłam pieprzu cytrynowego-super sprawa) i smażymy aż mięsko będzie gotowe. Na upieczone mięsko dodajemy mrożony szpinak, całość przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu ok 5 min, dodajemy sok z cytryny, mieszamy a na koniec wlewamy śmietanę mieszamy z całością i podajemy z makaronem spaghetti ugotowanym al'dente. Gotowe danie posypujemy uprażonym słonecznikiem (łuskany słonecznik z szczyptą soli wrzucić na rozgrzaną patelnię, ciągle mieszając pilnować aby się nie przypalił, zarumieniony złoty słonecznik dodać do potrawy).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować