MAKARON ze szpinakiem i prażonym słonecznikiem

4.49 (197 ocen)

  • 30 min

idealny na piątkowe danie :)

  • 30 min

Składniki:

  • porcja na obiad dla 2 osób:
    5 gniazdek tagiatelle - gotujemy al`dente
    8 kostek szpinaku (brykiet)
    2 łyżki śmietany 18%
    1 duży ząbek czosnku
    1 garść ziarenek słonecznika
    1 łyżeczka masła
    sól/ pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ze szpinakiem i prażonym słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrażamy, smażymy na patelni dodając masło. Gdy masło się roztopi, dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem, zdejmujemy z ognia. Słonecznik prażymy na suchej patelni na rumiano. Ugotowany makaron dodajemy do szpinaku, dokładnie ze sobą łączymy. Podajemy posypane słonecznikiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować