Spaghetti w sosie rybnym

5 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Gdy muszę coś szybko przygotować na obiad lub kolację, robię to spaghetti, którym chętnie zajada się cała moja rodzina.

Składniki:

  • ● 25 dag makaronu spaghetti
    ● 1/2 kg kiełbasy
    ● 2 cebule
    ● 20-25 dag keczupu (łagodny lub ostry)
    ● puszka szprotek w pomidorach
    ● olej do smażenia
    ● przyprawy: oregano, sól, pieprz, słodka lub ostra mielona papryka
    ● 15 dag żółtego sera
Wystaw ocenę:

5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Spaghetti w sosie rybnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Spaghetti w sosie rybnym 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie (zamiast soli możemy użyć kostki rosołowej) i odcedzamy. Przygotowujemy sos: kiełbasę kroimy w półplasterki, cebule w drobną kostkę i razem podsmażamy na bardzo
    małym ogniu.
  • Spaghetti w sosie rybnym 2. Szprotki osączamy z zalewy i rozgniatamy widelcem. Gdy kiełbasa z cebulą się zrumienią, zalewamy je wodą, tak by były zakryte. Dodajemy szprotki
    i keczup. Gotujemy kilkanaście minut, by część wody odparowała, a sos zgęstniał.
  • Spaghetti w sosie rybnym 3. Do sosu dodajemy oregano i mieloną paprykę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Makaron nakładamy na talerze, polewamy sosem i posypujemy
    startym serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron spaghetti

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować