Spaghetti z sosem rybnym

4.49 (201 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Jeszcze się uczę, ale już teraz uwielbiam gotować. Marzę, by w przyszłości zostać kucharzem. Przygotowanie tego pysznego dania nie jest czasochłonne.

  • 30 min

Składniki:

  • 20 dag fileta z ryby, np. mintaja
    czerwona papryka
    20 dag pieczarek
    3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    2 ząbki czosnku
    10 dag żółtego sera
    2 łyżki oleju
    majeranek
    pieprz ziołowy
    bazylia
    sól
    mielona ostra i słodka papryka
    20 dag makaronu spaghetti
Wystaw ocenę:

4.49 (201 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Spaghetti z sosem rybnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy.
  • 2. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Rybę myjemy, osączamy i drobno kroimy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Paprykę myjemy i przekrawamy na pół. Usuwamy gniazdo nasienne, a miąższ kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
  • 3. Na rozgrzanym oleju podsmażamy czosnek. Wsypujemy paprykę, pieczarki i rybę. Chwilę smażymy. Doprawiamy do smaku i dodajemy koncentrat pomidorowy. Mieszamy i smażymy jeszcze ok. 2 minut. Sos wykładamy na porcje makaronu. Posypujemy żółtym serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koncentrat pomidorowy Makaron spaghetti Pieczarki

Notka redakcyjna

PP_01-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować