Makaron w sosie rybnym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zdrowy przepis na obiad :)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g ulubionego makaronu
    250-300 g ryby, u mnie 3 szt. kostki z mintaja
    1 mały por
    1/2 pęczka szparagów
    40 g liści szpinaku
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka koperku
    100 g jogurtu naturalnego
    jarzynka, pieprz ziołowy
    słodka papryka, zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Sosy Dania z makaronem

Makaron w sosie rybnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora posiekać i podsmażyć w rondlu. Rybę pokroić w kostkę, posypać przyprawami i dodać do pora. Podsmażyć. Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, łodygi pokroić w krążki i dodać do ryby, dosyć pod przykryciem 10 minut. Dodać główki szparagów i opłukany szpinak. Dusić jeszcze 5 minut i zestawić z palnika. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, koperkiem i wlać do ryby, dodać makaron i całość dokładnie wymieszać. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Sos rybny Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować