Sos ze smardzów

4.5 (143 ocen)

sezonowa pychota

Składniki:

  • 200 g smardzów, 100 g masła, 60 g mąki, żółtko, 300 ml mleka, 200 ml wywaru mięsnego, sok z cytryny, mielony czarny pieprz, sól
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos ze smardzów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojone grzyby udusić na części masła. Z pozostałego masła i mąki przygotować zasmażkę, rozprowadzić ją wywarem i 10 minut podgotować. Potem dodać duszone smardze, sok z cytryny, pieprz, sól, jeszcze chwilę podgotować i odstawić. Pod koniec dodać żółtko wymieszane z mlekiem i posiekaną natkę pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować