Sos paluszkowy

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Wiecie, że lubimy zaskakiwać nowymi pomysłami. Tym razem postanowiliśmy wykorzystać paluszki. Bardzo prosty w przygotowaniu sos z paluszków, świetnie komponuje się z mięsem wieprzowym.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 ml bulionu warzywnego
    50 g solonych paluszków
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy Paluszki

Sos paluszkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sos paluszkowy 1. Paluszki rozdrabniamy na mniejsze kawałki, zalewamy gorącym bulionem, czekamy aż napęcznieją. W razie potrzeby uzupełniamy bulion.
    Następnie blendujemy na gładką masę, podgrzewamy i doprawiamy do smaku solą oraz sporą ilością pieprzu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

4.45 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie
SOS PIECZENIOWY

To może cię zainteresować