Sos chrzanowy na zimno z jajkiem

  • wyświetlono: 538 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Idealny sos do jajek i wędlin, można polać nim sałatki czy pieczone mięsa, robi się go bardzo szybko, nie wymaga specjalnego nakładu pracy czy składników.

AnetaJ
  • 1min
  • Łatwy

Składniki

1 jajko ugotowane na twardo
2 łyżki chrzanu
2 łyżki śmietany
Sól, cukier do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Sos chrzanowy na zimno z jajkiem

  • 1. Żółtka z jajka ugotowanego na twardo utrzeć w miseczce z chrzanem. Dodać śmietanę oraz posiekane na drobno białko. Solimy i doprawiamy odrobiną cukru do smaku.
    Do sosu można dodać posiekanego szczypiorku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w kilka chwilchrzanWielkanocsos chrzanowyprosty przepissos do wędlinSos chrzanowy na zimno z jajkiem

Komentarze

Podobne przepisy

Sos chrzanowy

Dodane przez: asiulkaaaaa90

Sos chrzanowy

Sos z nutką ostrości, idealnie...

Sos chrzanowy na ciepło, do jajek, kiełbas i mięs.

Dodane przez: neliada

Sos chrzanowy na ciepło, do jajek, kiełbas...

Szybki w wykonaniu, bardzo smaczny,...

sos koperkowy

Dodane przez: Moonia

Sos koperkowy z ziemniakami i jajkiem

Danie szybkie i dobre. Sos koperkowy...

Oddzielamy białka od żółtek

Dodane przez: Dalia84

Sos chrzanowy z jajkami do wędlin

Przepis rodzinny, przekazywany...

Sos chrzanowy

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Sos chrzanowy

Aksamitny i kremowy sos wzbogaci...

Wykwintny sos chrzanowy

Dodane przez: Goszka

Wykwintny sos chrzanowy

Sos chrzanowy,jest bardzo delikatny,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE