Sos a'la vinegret

5 (199 ocen)

  • 15 min

Słodko - kwaśny sos świetnie komponuję się z kapustą pekińską.

  • 15 min

Składniki:

  • ½ szkl. cukru pudru
    ¼ szkl. musztardy
    ¼ szkl. octu
    1 szkl. oliwy z oliwek
    łyżeczka vegety
    2 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Sosy Dressing

Sos a'la vinegret - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier puder, ocet i musztardę miksujemy. Dodajemy oliwę (lub olej) vegetę i przeciśnięty przez praskę czosnek miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.

Porady

Gotowy sos możemy przechowywać w lodówce nawet 2 tygodnie. Dressing podaję z kapusta pekińską bez innych dodatków.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować