sorgo z warzywami

4.5 (174 ocen)

Tak przygotowane sorgo może stanowić samodzielne danie lub dodatek do dania głównego.

Składniki:

  • 400 g sorgo

    3 marchewki
    ćwiartka selera
    2 korzenie pietruszki
    por
    natka pietruszki
    garść liści pokrzyw
    natka pietruszki
    2-3 łyżki masła
    curry
    sól
    pieprz

    4 jajka ugotowane na twardo
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sorgo z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wcześniej namoczone sorgo gotujemy około 30-40 minut.
  • 2. Warzywa korzeniowe ścieramy na tarce o grubym oczku. Pora kroimy w talarki. Warzywa dusimy na maśle. Doprawiamy solą, pieprzem i curry. Do uduszonych warzyw dodajemy posiekaną natkę pietruszki i listki pokrzywy.
  • 3. Ugotowane sorgo mieszamy z uduszonymi warzywami i pokrojonymi w kostkę jajkami. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować