Sok porzeczkowo-agrestowy

4.5 (150 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Domowy sok na zimę i nie tylko. Idealny na upały. Ma fajny kwaskowy smak. Cukru zalecam dodać ilość w zależności od tego jak kto lubi słodki. Ma dużo witamin polecam bez konserwantów.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 4 kg porzeczki czerwonej
    1 kg agrestu
    1 kg cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Sok

Sok porzeczkowo-agrestowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porzeczki myję i obieram. Przekładam do sokownika, dodaję agrest umyty, dodaję cukier. Gotuję około półtorej godziny. Słoiki wyparzam w piekarniku i zlewam do nich sok w trakcie gotowania. Słoiki zakręcam od razu i odwracam do góry dnem. Nie pasteryzuje już.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Agrest Porzeczki Soki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować