Soczyste kotlety mielone mięsno-pieczarkowo-warzywne

5 (1 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne, soczyste, aromatyczne kotlety mielone z dodatkiem pieczarek i warzyw, smakują i na ciepło i na zimno.........SMACZNEGO!!!

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • włoszczyzna ćwierć pęczka,
    pieczarki 6 sztuk większe

    cebula 1 sztuka duża + cukier 1 łyżeczka + olej rzepakowy 3 łyżki

    mielona łopatka 50 dag,
    jajka 1 sztuka "L",
    kucharek 2 łyżki,
    pieprz mielony 1 łyżeczka,
    papryka słodka 1 łyżeczka,
    bułka tarta 5 łyżek,
    śmietana gęsta 18% 2 łyżki
    bułka pszenna do moczenia 1 sztuka,
    olej rzepakowy do smażenia - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Kotlety mielone

Soczyste kotlety mielone mięsno-pieczarkowo-warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Soczyste kotlety mielowne mięsno-warzywne 1. Obraną włoszczyznę i pieczarki pokroić na kawałki i w rozdrabniaczu zmiksować.
  • Soczyste kotlety mielowne mięsno-warzywne 2. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na złocisto na oleju z odrobiną cukru.
  • Soczyste kotlety mielowne mięsno-warzywne 3. Do miski dodać mielone mięso, warzywa rozdrobnione, cebulę, jajka, pieprz mielony, paprykę słodką, kucharka, śmietanę, bułkę moczoną w wodzie i odciśniętą z wody, ręką wszystko dokładnie wyrobić na kleistą masę.
  • Soczyste kotlety mielowne mięsno-warzywne 4. Zwilżonymi wodą dłońmi formować okrągłe kotlety, obtaczać w mące i kłaść na gorący olej.
  • Soczyste kotlety mielowne mięsno-warzywne 5. Z każdej strony smażyć na rumiano na średnim ogniu, na koniec nakryć pokrywką i dusić z 7 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone wieprzowe Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować