Soczyste mielone

4.82 (224 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób

Pyszne kotlety mielone

  • 45 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1/2 kg mielonej łopatki
    1 mała czerstwa bułka
    1 mała cebula
    1/2 pęczka pietruszki zielonej
    1 jajko
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka musztardy
    2 ząbki czosnku
    przyprawa do mięsa mielonego
    papryka ostra i słodka
    sól
    pieprz
    bułka tarta
    olej do smażenia
    mleko do namoczenia bułki
Wystaw ocenę:

4.82 (224 ocen)

Soczyste mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie masy mięsnej na kotlety 1. Bułkę moczymy w mleku, odsączamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, pietruszkę siekamy, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, dodajemy do mięsa mielonego. Dodajemy jajko, musztardę, majonez. Wszystko dokładnie wyrabiamy i doprawiamy do smaku.
  • Gotowe kotlety mielone 2. Z wyrobionej masy formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować