Ciasto snikers ciemny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt I: Ubić białka z cukrem, dodać żółtka, a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto upiec w temp. 160 stopni przez ok. 25 minut. Po wystudzeniu przekroić na 2 części.
Biszkopt II: Ubić białka z cukrem, dodać orzechy i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Upiec ciasto w 180 stopniach przez ok. 25 minut.
Masa: Żółtka roztrzepać z mlekiem i cukrem, zagotować ciągle mieszając. Masło utrzeć dodając przestudzoną masę żółtkową ( można do smaku dodać spirytus).
Przełożenie:
1/2 biszkoptu I
3/4 masy
biszkopt II
masa kajmakowa
1/2 biszkoptu I
pozostała masa na wierzch
udekorować polewą i masą kajmakową robiąc na cieście ,, esy floresy,,
Komentarze