Snickers z orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Składniki na ciasto miksujemy, a następnie zagniatamy rękoma.
Dzielimy na trzy części i wałkujemy na stolnicy podsypanej mąką na wymiar blaszki 32x 24 cm.
Wykładamy każdą cześć ciasta na trzech osobnych blaszkach .
Dwie części pieczemy po 15 minut w temp 180 stopni C.
Na trzecią wylewamy masę orzechową :
W rondelku rozpuszczamy margarynę ,miód i cukier.
Pod koniec wsypujemy orzechy włoskie drobno posiekane.
Mieszamy, a następnie przelewamy na ciasto.
Pieczemy je także 15 minut w tej samej temp.
Zdejmujemy z blaszki, gdy jest już dobrze przestudzone.
Jeden blat ciasta smarujemy połową masy kajmakowej, przykrywamy drugim blatem i znów smarujemy masą kajmakową . Przykrywamy blatem pieczonym razem z masą orzechową .
Delikatnie przyciskamy i odstawiamy w chłodne miejsce.
Komentarze