Śmietanowo kefirowy torcik z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WARSTWA CIEMNA. Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą masę. Na koniec dodajemy przygotowaną według przepisu na opakowaniu żelatynę-fix i ponownie miksujemy. Tortownicę smarujemy masłem. Układamy trochę wiśni i wlewamy całą masę kakaową. Wkładamy do lodówki.
2.WARSTWA JASNA. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym. Na koniec dodajemy do smaku sok z cytryny i przygotowaną według przepisu na opakowaniu żelatynę fix. Krótko miksujemy. Na lekko stężoną ciemną masę wykładamy wiśnie. Na to delikatnie wylewamy jasną masę. Chłodzimy w lodówce minimum 2 godziny. Po stężeniu przed samym podaniem wierzch ciasta obsypujemy za pomocą sitka kakao lub inką.
Komentarze