Smażony żółty ser w panierce

5 (4 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Taki ser jadłam często jeżdżąc na Słowację kilka lat temu i bardzo mi smakował.
Od niedawna robię go dość często zarówno na obiad jak i przekąskę na domowe imprezy. Wszystkim bardzo smakuje i znika błyskawicznie. Jest prosty i szybki do przygotowania.

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • • 6 plastrów żółtego sera o grubości ok. 1 cm ( u mnie salami),
    • 2 jajka M,
    • bułka tarta do panierowania,
    • sól, pieprz do smaku, słodka papryka,
    • olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (4 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Smażony żółty ser w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko roztrzepujemy widelcem, dodajemy sól, świeżo mielony pieprz oraz odrobinę słodkiej papryki.
    Plastry sera panierujemy z obu stron w jajku, a potem w tartej bułce. Czynność powtarzamy 2-3 razy, aby ser nie wypłynął podczas smażenia.
    Sera smażymy w dobrze rozgrzanym oleju z obydwu stron na rumiano.
    Podajemy ciepły, czym cieplejszy tym bardziej się ciągnie. Ja wolę mniej ciągnący. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser żółty Jajka Bułka tarta Olej Przyprawy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Swojski żółty ser

5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Swojski żółty ser

bietka Taki ser jest pyszny. Idealny na kanapki. 20 min

5 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie
ser żółty

5 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie

ser żółty

bieniaszka Wyjątkowo smaczny bo zrobiony w domu. 30 min

To może cię zainteresować