Tak przygotowany ser jest nie tylko świetną przekąską, ale także pyszną bombą kaloryczną. Rewelacyjnie smakuje na ciepło, kiedy kusząco się ciągnie oraz po wystygnięciu w wersji solo lub z ulubionym sosem.
0 (0 ocen)
Porady
(*) Używam różnych rodzajów sera. Jeśli jest on bardziej łagodny to dodaję więcej chili i na odwrót. Nadaje się też ser, który łatwo się topi, lecz zawsze pamiętajcie o zasadzie, aby każdy kawałek był dokładnie pokryty ciastem, żeby ser nie miał możliwości wypłynięcia podczas smażenia. (**) Obtaczanie paluszków w mące - po zanurzeniu w cieście sprawi, że będzie ono bardziej chrupiące. Nie jest to obowiązkowa czynność. (***) Jeśli nie macie czasu to chłodzenie ciasta można pominąć, choć przyznam, że po odstaniu w lodówce jest ono bardziej gęste i lepiej przylegające do sera.
Komentarze