Smażone kaszotto z grzybami leśnymi, jajkiem i pomidorkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne, smażone kaszotto z leśnymi grzybami i jajkiem sadzonym na ostro.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kasza pęczak 36 dag
    suszona kapusta 1,6 dag
    suszona cebula 80 g
    suszona marchewka 80 g
    suszone grzyby leśne 80 g
    zielona natka pietruszki
    koper
    sól do smaku
    pieprz ziołowy do smaku
    ostry sos z papryczek habanero 2 łyżki
    bulion mięsny 400 ml
    jajko kurze 1 szt.
    pomidorki koktajlowe 5 szt.
    smalec
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Smażone kaszotto z grzybami leśnymi, jajkiem i pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gotującego się bulionu wkładamy wszystkie składniki. Doprawiamy do pożądanego smaku, mieszamy do momentu aż kasza zacznie pęcznieć i bulion gęstnieć. Przykrywamy, wyłączamy gaz, i odstawiamy na 30 minut aż kasza ładnie dojdzie. Po tym czasie mieszamy wszystko i studzimy. Ostudzone kaszotto możemy podać usmażone z jajkiem sadzonym i pomidorkami koktajlowymi. Na patelni rozgrzewamy smalec, wbijamy jajko i smażymy na sadzone. Usmażone jajko przekładamy łyżką cedzakową na talerzyk a na patelnię nakładamy kaszotto i smażymy. Na usmażone kaszotto kładziemy usmażone wcześniej jajko i na około układamy pomidorki koktajlowe przecięte na połówki. Po wierzchu posypujemy drobno pokrojonym koperkiem. Możemy konsumować bezpośrednio z patelni, lub możemy przełożyć na talerz.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować