Smażone kaszotto z grzybami leśnymi, jajkiem i pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do gotującego się bulionu wkładamy wszystkie składniki. Doprawiamy do pożądanego smaku, mieszamy do momentu aż kasza zacznie pęcznieć i bulion gęstnieć. Przykrywamy, wyłączamy gaz, i odstawiamy na 30 minut aż kasza ładnie dojdzie. Po tym czasie mieszamy wszystko i studzimy. Ostudzone kaszotto możemy podać usmażone z jajkiem sadzonym i pomidorkami koktajlowymi. Na patelni rozgrzewamy smalec, wbijamy jajko i smażymy na sadzone. Usmażone jajko przekładamy łyżką cedzakową na talerzyk a na patelnię nakładamy kaszotto i smażymy. Na usmażone kaszotto kładziemy usmażone wcześniej jajko i na około układamy pomidorki koktajlowe przecięte na połówki. Po wierzchu posypujemy drobno pokrojonym koperkiem. Możemy konsumować bezpośrednio z patelni, lub możemy przełożyć na talerz.
Komentarze