Smażona miruna w marynacie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Tak przygotowaną rybę robię w każdej porze roku, na wiele uroczystości rodzinnych. Zawsze znajduje wielu zwolenników.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • Marynata:
    0,5 szkl. cukru
    1 szkl. octu
    1 łyżeczka soli
    2 szkl. wody
    2 listki laurowe
    4 ziarna pieprzu
    10 ziaren gorczycy
    Dodatkowo:
    0,5 kg. płatów miruny
    sól i pieprz do smaku
    2 jajka
    5 łyżek mąki
    2 cebule
    pół papryki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Smażona miruna w marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażona miruna w marynacie 1. Ze składników ugotuj marynatę. Odstaw by wystygła.
  • Smażona miruna w marynacie 2. Ryby pokrój na części,posól i popieprz. Usmaż na rozgrzanym oleju panierując je w rozmąconym jajku i mące.
  • Smażona miruna w zalewie 3. Gotowaną wodą sparz pokrojoną w krążki cebulę.Pokrój paprykę w paseczki.
  • Smażona miruna w marynacie 4. W naczyniu ułóż cebulę,paprykę i usmażoną rybę. Zalej zalewą.
  • Smażona miruna w marynacie 5. Odstaw na noc w chłodne miejsce.

Porady

Nie zalewaj ryby gorącą zalewą,gdyż ryby rozpadną się.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować