Karkówka smażona w marynacie

4.34 (211 ocen)

  • 1 godz. 20 min

W zasadzie jest to szybki przepis do wykonania. Wystarczy zaplanować sobie takie danie dzień wcześniej. A później kilka minut i mamy gotowe.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 4 kotlety z karkówki wieprzowej
    Marynata
    50 ml oleju rzepakowego
    20 ml sosu sojowego
    1 łyżka musztardy dijon
    1 ząbek czosnku
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.34 (211 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka smażona w marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy na jedno centymetrowe plastry.

    Olej, musztardę, sos, paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek dokładnie łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Mięso obtaczamy w marynacie, wstawiamy do lodówki na min 1 godz.

    Po tym czasie smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu, po kilka minut z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować