MIRUNA W ZALEWIE OCTOWEJ

4.42 (179 ocen)

ryby każdy u mnie w domu lubi w każdej postaci

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    5 płatów ryby miruny
    Mąka do obtaczania ryby
    Olej
    Przyprawa do ryb
    SKŁADNIKI NA ZALEWE OCTOWĄ:
    5 szklanek wody
    1 szklanka octu
    2 cebule
    1 łyżka soli
    5 łyżek cukru
    5 liści laurowych
    7 ziarenek ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

4.42 (179 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Miruna w zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE
    Rybę przyprawiamy przyprawą do ryb , obtaczamy w mące i smażymy na złoto na oleju , układamy do wystudzenia . Po tym czasie kroimy rybę na mniejsze kawałki . układamy w misce półmiskowej .
    Wodę z octem , solą cukrem liściem laurowym i zielem angielskim i cebulą zagotowujemy . gotuje około 4 minut i wyłączam . Gorącą zalewą zalewamy rybę , czekam Az wystygnie i wkładam do lodówki . Ryba jest pyszna po 2 dniach jak przejdzie zalewą octową . Smacznego

Porady

rybe dobrze potrzymać w zalewie około 2 dni wtedy jest najlepsza

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Zalewa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować