Smalec z pieczarkami

5 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Przepisów szukam w gazetach lub u znajomych. Chętnie też dzielę się swoimi.

  • 60 min

Składniki:

  • ● 25 dag pieczarek
    ● 30 dag słoniny
    ● łyżka vegety
    ● łyżka majeranku
    ● mała cebula
    ● sól
Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Smalec z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obieramy, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Ścieramy na tarce o ma­łych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
  • 2. Słoninę kroimy w kostkę. Wytapiamy. Dodajemy pieczarki i smażymy ok. 40 minut. Dodajemy cebulę i majeranek. Doprawiamy vegetą i solą. Mieszamy. Lekko studzimy. Przekładamy do słoiczków, zakręcamy i odwracamy do góry dnem, aby smalec równomiernie zastygł.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majeranek Pieczarki Słonina Smalec

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować