Domowy smalec z podgardla

4.41 (217 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Aromatyczne, domowe smarowidło ...

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500g słoniny
    500g chudego podgardla
    duża cebula
    duże kwaśne jabłko
    1 łyżeczka soli
    pieprz
    garść majeranku
    2 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.41 (217 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Domowy smalec z podgardla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Słoninę i podgardle mielimy w maszynce do mięsa.
    Wrzucamy na zimną patelnię, smażymy na wolnym ogniu do wytopienia.
    Cebulę drobno kroimy, czosnek przeciskamy przez praskę, jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do wytopionej słoniny, dodajemy sól,smażymy około 20 minut, pod koniec dodajemy majeranek i pieprz do smaku.
    Przelewamy do słoiczków, przechowujemy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Słonina Smalec

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować