Domowy smalec z podgardla

  • wyświetlono: 423 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Aromatyczne, domowe smarowidło ...

Bo-Bożena
  • 20 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

500g słoniny
500g chudego podgardla
duża cebula
duże kwaśne jabłko
1 łyżeczka soli
pieprz
garść majeranku
2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania przepisu:

Domowy smalec z podgardla

  • 1. Słoninę i podgardle mielimy w maszynce do mięsa.
    Wrzucamy na zimną patelnię, smażymy na wolnym ogniu do wytopienia.
    Cebulę drobno kroimy, czosnek przeciskamy przez praskę, jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do wytopionej słoniny, dodajemy sól,smażymy około 20 minut, pod koniec dodajemy majeranek i pieprz do smaku.
    Przelewamy do słoiczków, przechowujemy w lodówce.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

cebulasmalecsłoninasmarowidłodomowy smalecdomowe smarowidło

Komentarze

Podobne przepisy

Smalec z mięsem i cebulą

Dodane przez: Joanna Kryla

Smalec z mięsem i cebulą

Polski specjał, który kiedy byłam...

smalec

Dodane przez: wiesiołek

Smalec swojski z boczkiem wędzonym

Nie znam nikogo, kto by nie lubił...

image-1605a9c

Dodane przez: Alex M

Pasta z fasoli a'la smalec

Przepyszna pasta z fasoli a’la...

pasta z białej fasoli

Dodane przez: SłodkiZapachMalin

pasta z białej fasoli a`la smalec

Uwielbiam smalec! szczególnie taki...

Smalec z fasoli

Dodane przez: agus11013

Smalec z fasoli z majerankiem

Lekki, dietetyczny smalec z fasoli...

s

Dodane przez: sylwin03

Smalec z fasoli

Zapraszam po przepis na dietetyczny...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE