Słodki piesek

5 (1 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała czytelniczka "Prześlij Przepis"

  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 10 sztuk
    - cukier: 10 łyżek
    - mąka: 10 łyżek
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - tłuszcz do blachy: 4 łyżki

    - krem truskawkowy (do tortów): 3 sztuki
    - mleko: 1.5 litra
    - polewa czekoladowa: 2 sztuki
    - wiórki kokosowe: 1 sztuka
    - wisienki: 2 sztuki
    - pisaki do zdobienia (niebieski cukrowy pisak do namalowania obroży): 1 sztuka
    - drażetka czekolady (na nos): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Krem Polewa Polewa czekoladowa

Słodki piesek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z białek ubijamy pianę. Mieszając,
    dodajemy żółtka, mąkę
    z proszkiem do pieczenia i cukier.
    Ciasto wlewamy do dużej natłuszczonej
    blachy, pieczemy.
    Studzimy i wycinamy pieska.
    Przekrawamy na 3 części.
  • 2. Mleko ubijamy z kremami
    w proszku. Przekładamy ciasto
    i oblewamy polewą. Z kremu robimy
    oczka, z wiórków i wisienek
    pyszczek, malujemy obrożę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować