Ciasto francuskie z szynką i serem

4.47 (170 ocen)

  • 35 min

Od kiedy mama pokazała mi, jak je robić - są hitem na każdej rodzinnej imprezie!

  • 35 min

Składniki:

  • -opakowanie ciasta francuskiego
    -szynka konserwowa
    -ser żółty
    - cebula
    -natka pietruszki
    - śmietana
Wystaw ocenę:

4.47 (170 ocen)

Ciasto francuskie z szynką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser żółty, szynkę oraz cebulę pokroić w bardzo drobną kosteczkę.
    Dodać posiekaną pietruszkę i dwie łyżki śmietany.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Farsz wyłożyć na rozłożone ciasto, zwinąć roladę, kroić na grube paski i układać poziomie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
    Przed pieczeniem posmarować żołtkiem.
    Piec ok 20-25min w 180'
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Sery Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować