Ślimaczki francuskie z masłem orzechowym i czekoladą

3 (3 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny i szybki deser z dosłownie 4 składników, zapraszam:)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 płat ciasta francuskiego

    3 łyżki masła orzechowego

    40 g gorzkiej czekolady

    2 łyżki mleka
Wystaw ocenę:

3 (3 ocen)

Zobacz również:

Ciastka z ciasta francuskiego

Ślimaczki francuskie z masłem orzechowym i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto wyjąć z lodówki na 20-30 minut przed przygotowaniem deseru, aby łatwiej się z nim pracowało.

    Czekoladę drobno posiekać.
  • 2. Ciasto rozwinąć, można delikatnie rozwałkować. Na cieście równomierne rozsmarować masło orzechowe i rozsypać okruchy czekoladowe.
  • 3. Ciasto rolować równocześnie z obu stron w kierunku środka ciasta, tak aby powstały " okulary ". Pokroić na plastry o grubości 1-1,5 cm.
  • 4. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posmarować mlekiem. Piec w 200 st około 20 minut, do ładnego zrumnienienia. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Masło orzechowe Gorzka czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować